Türkçe
English German
 
Dalış Bölgeleri - Zephyros
 

Zephyros Girne’nin kuzey be batısında yer alan mercan resifleri dizisinde bulunan özel bir dalış yerinin adıdır. “Cennetin Duvarları” olarakda adlandırılan bu resifler Girne’nin Zephiros bölgesindeki en mükemmel üç dalış bölgesidirler.  Tüm bu yerler dalış için mükemmel bölgelerdir.
Zephyros, Cennetin Duvarları ile birlikte keyfli dalış olanakları vermektedir. Ayni gün içerisinde bu bölgede yaptığımız birden fazla dalışta ve gece dalışlarında, her dalış farklı ve diğerlerinden yeni şeylerin ortaya çıktığı dalışlar olmaktadır.

Bu dalış noktası da Sunset Plajı yakınlarında olup Girne’deki birçok dalış merkezinden kısa bir bot yolculuğu ile ulaşılabilmektedir. Geniş bir resif sistemi olan bölge çeşitli derinlikleri içerir. Suya atlayıp yavaşça inişe geçtiğiniz zaman yaklaşık 20 metrede resifin tepesine ulaşırsınız. Tepeden aşağıya süzüldükçe yaklaşık 32 metre derinlikte dibe varırsınız. Resif sistemi, farklı seviyelerden oluşmakta böylece gerek dalışa yeni başlamışlar gerekse deneyimli dalgıçlar için güvenli dalış olanağı vermektedir. Derinlere innerken ilk rasladığımız dipte eski bir gemi demiri ve resif yamacı boyunca uzanan  zinciri olmuştu. Yukarıya baktığınızda resifin dipten yukarıya doğru kesin yükselişine şahit olursunuz. Bu duvar birçok deniz canlısının yaşam alanıdır. 

 

 
   
see all our diving sites
1- PINOCCIO 2- ZEPHYROS 3- THE WALL
4- PARADISE 5- LOST 6- MARE MONTE ISLANDS
7- MARE MONTE 8- ANTIQUE SHOP 9- RITA
10- BAMBI 11- ZEYKO 12- ANCHOR + COCKPIT
13- UNKNOWN WRECK 14- FRED 15- WRECK SITE
16- CHICKEN FARM 17- POWERSTATION 18- KORMAKITI
19- ANCIENT WRECK 20- PLANE WRECK
 
En Son Haberler
 

Nautilus Dalış Okulu bu grubu Kuzey Kıbrıstaki  sualtı gü ...

 

Arkadaşlar  Aralık 2007 ayının 25,26, ...

  IDC PADI Eğitmenlik kursları Ekim 2008 ayında başlıyor; katı ...
  National Geographic dalgıcı olmak bir ayrıcalıktır. Dünyada çok a ...
  Dalış Kazalarında hastalara nasıl oksijen verileceğini ve ...
  Nautilus Dalış Okulu < ...
tümünü göster
North Cyprus Scuba Diving Courses
North Cyprus Trekking
“National Geographic Diver” dalgıç ünvanına sahip olan bir kişi olarak, seçkin bir kaşif, macera sever ve doğal kaynakların koruyucusu grubuna katılmış olursunuz.
devamını oku
Ana Sayfa | Hakkımızda | Kurslar | Dalış Bölgeleri | Ücretler | Kuzey Kıbrıs | Resim Galerisi | Yürüyüş | Bize Ulaşın
All Righs Reserved © 2007 Nautilus Diving School (North Cyprus)
Designed & Powered by Dotmasterz